Smoothiepoint
 
Smoothie Kokos Kick
  • kokos bevat veel eigenschappen die een weldaad zijn voor ons lichaam. Zo is de noot rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast werkt de noot ontstekingsremmend waardoor het een natuurlijke afweer is tegen virussen, bacteriën en ontstekingen. Ook voor de afvallers onder ons is de kokosnoot een aanrader. De enzymen in kokos bevorderen namelijk de spijsvertering en daarnaast bevat kokos veel vezels waardoor je snel een verzadigd gevoel krijgt. De kokosrasp is gemaakt van gedroogd en geraspt kokosvlees. Ze smaken lekker zoet en zijn dus heerlijk voor in een smoothie.

 

  • Ananas bevat een zeer sterk eiwitsplitsende enzym genaamd bromelaine. Hierdoor helpt hij goed bij spijsverteringsproblemen. Hij reinigt zelfs het spijsverteringskanaal door dode cellen te verwijderen en heeft een gunstig effect op het spijsvertering-kanaal. De enzymen zuiveren ook het bloed. Ananas zou verlichting geven bij artritis en rugpijn verminderen. Ananas sap heeft een zeer verfrissende smaak. De overvloedige vitamine C verlicht vermoeidheid en verbeterd de conditie van de huid. Ananassap is een geweldige zomerdrank. Het heeft ook een unieke zure smaak. Ananas is goed om je eetlust op te wekken. Ananassap wordt ook aanbevolen om te mengen met andere vruchten of groenten.

 

  • Mango smaakt zoet en bevat vitamine A, C, D. Mango bevat een gelijke hoeveelheid caroteen als groenten. Vitamine A reinigt de huid. Vitamine c verwijdert oneffenheden van de huid. De mango is een van de meest populaire tropische vruchten en heeft een hoog gehalte aan beta-caroteen waardoor het immuunsysteem gestimuleerd wordt. Verse mango heeft een zoetere smaak dan meloen.

 

  • Vanille-ijs bestaat uit eidooiers, suiker, melk en slagroom. Voor het vanille-ijs wordt de melk gekookt met vanillestokjes. Er wordt merg uit de vanillestokjes toegevoegd aan de melk, wat kleine zwarte puntjes in het ijs geeft, als teken dat het ijs van echte vanille is gemaakt. Het melk-ei-slagroom-mengsel wordt in een ijsemmer al draaiende bevroren. Het kan direct na het draaien als "vers ijs" of "softijs" worden genuttigd. Aan onze smoothies wordt er één bolletje ijs toegevoegd. Ook is het natuurlijk mogelijk om geen ijs toe te voegen.

 

  • Sojamelk of sojadrank is een drank gemaakt van sojabonen. In Azië is het een gebruikelijke drank, die ook als maaltijd(vervanger) genuttigd wordt. In het Westen wordt sojamelk vooral gedronken als melkvervanger door vegetariërs, veganisten en mensen die lactose-intolerant zijn.Qua voedingswaarde ligt sojamelk dicht tegen koemelk aan, hoewel veel sojamelk die te koop is toegevoegde vitaminen bevat, zoals vitamine B12. Van nature bevat sojamelk ongeveer dezelfde hoeveelheid (maar niet identieke) proteïnen als koemelk. Van nature bevat sojamelk weinig verteerbare calcium. Om dat te compenseren wordt aan sojamelk vaak calcium toegevoegd die wel door de mens verteerd kan worden. In tegenstelling tot koemelk bevat sojamelk weinig verzadigde vetten en geen cholesterol, wat hart- en vaatziekten helpt voorkomen. En sojamelk bevat in tegenstelling tot koemelk geen lactose, een suiker waarvan veel volwassenen (buiten Europa) het vermogen om het te verteren zijn verloren.Soj amelk wordt als gezond alternatief voor koemelk gezien onder andere vanwege het positieve effect op het bloedsuikergehalte bij diabetes, het natuurlijke gehalte vitamine E en onverzadigde vetten. Vanuit medische hoek is er echter ook kritiek op sojamelk, onder andere vanwege het gehalte aan fyto-oestrogenen en aluminium.