Smoothiepoint
 
Vet Cool Smoothie.jpg

 

 

  • Bosvruchten bevatten meer ziekte bestrijders en antioxidant dan praktisch elke andere soort fruit of groente, Het antioxidant zit in het blauwe vel. Bosbessen staan bekend om de smaak en de voedingsstoffen. Volgens de New York Times is de bosbes het gezondste voedsel voor kinderen en volwassenen. Het eten van 20 tot 30 bosbessen per dag vermindert vermoeidheid, verbeterd gezichtsscherpte en verminderd het effect van de veroudering.

 

  • Aardbeien zijn rijk aan pectine en ellaginezuur, waardoor ze zeer geschikt zijn voor zuivering en ontgifting. Aardbeien bevatten veel vitamine C, die het immuunsysteem versterken. Aardbeien zijn een belangrijke bron van calcium, dat belangrijk is voor gezonde botten en tanden, en ze zijn ook goed voor het zenuwstelsel. Mensen met hart- en vaatziekten moeten deze vruchten eten vanwege de antioxidanten die erin zitten. Aardbeien bevatten de meeste vitamine C van alle vruchten. Aardbeien leveren 80 mg vitamine C uit 100 gr. Tien aardbeien hebben 10x meer vitamine C dan een appel. Eet zes tot acht aardbeien per dag. Het is genoeg vitamine C voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 

  • Ons vanille-ijs bestaat uit eidooiers, suiker, melk en slagroom. Voor het vanille-ijs wordt de melk gekookt met vanillestokjes. Er wordt merg uit de vanillestokjes toegevoegd aan de melk, wat kleine zwarte puntjes in het ijs geeft, als teken dat het ijs van echte vanille is gemaakt. Het melk-ei-slagroom-mengsel wordt in een ijsemmer al draaiende bevroren. Het kan direct na het draaien als "vers ijs" of "softijs" worden genuttigd. Aan onze smoothies wordt er één bolletje ijs toegevoegd. Ook is het natuurlijk mogelijk om geen ijs toe te voegen.

 

  • Sojamelk of sojadrank is een drank gemaakt van sojabonen. In Azië is het een gebruikelijke drank, die ook als maaltijd(vervanger) genuttigd wordt. In het Westen wordt sojamelk vooral gedronken als melkvervanger door vegetariërs, veganisten en mensen die lactose-intolerant zijn.Qua voedingswaarde ligt sojamelk dicht tegen koemelk aan, hoewel veel sojamelk die te koop is toegevoegde vitaminen bevat, zoals vitamine B12. Van nature bevat sojamelk ongeveer dezelfde hoeveelheid (maar niet identieke) proteïnen als koemelk. Van nature bevat sojamelk weinig verteerbare calcium. Om dat te compenseren wordt aan sojamelk vaak calcium toegevoegd die wel door de mens verteerd kan worden. In tegenstelling tot koemelk bevat sojamelk weinig verzadigde vetten en geen cholesterol, wat hart- en vaatziekten helpt voorkomen. En sojamelk bevat in tegenstelling tot koemelk geen lactose, een suiker waarvan veel volwassenen (buiten Europa) het vermogen om het te verteren zijn verloren.Soj amelk wordt als gezond alternatief voor koemelk gezien onder andere vanwege het positieve effect op het bloedsuikergehalte bij diabetes, het natuurlijke gehalte vitamine E en onverzadigde vetten. Vanuit medische hoek is er echter ook kritiek op sojamelk, onder andere vanwege het gehalte aan fyto-oestrogenen en aluminium.