Smoothiepoint
 
Smoothie: Banana Split

 

  •  Bananen worden over de hele wereld veel gegeten. Dit heeft deze fruitsoort vooral te danken aan de hoge voedingswaarde en het lage caloriegehalte. Het is zelfs mogelijk dat de banaan de eerste vrucht ter wereld is geweest, aangezien archeologen bewijs gevonden hebben van bananenteelt in Nieuw-Guinea uit het jaar 8000 voor Christus. Bananen zijn erg goed voor je hart. De grote hoeveelheid kalium die deze fruitsoort bevat zorgt er namelijk voor dat er elektrische signalen door je lichaam gestuurd blijven worden. Dit zorgt ervoor dat het hart blijft kloppen. Bananen kunnen heel behulpzaam zijn wanneer iemand van een depressie probeert af te komen. Bananen zijn rijk aan het aminozuur tryptofaan dat door het lichaam omgezet wordt in serotonine. Dit is een “feel good” neurotransmitter in de hersenen die de stemming verbetert, eetlust onderdrukt en zelfs pijnprikkels verzacht.

 

  • Watermeloen bevat siteurolin en dat kan helpen om nierziekten te verminderen en hoge bloeddruk te verlagen. Het is geweldig voor zwangere vrouwen die lijden aan het oedeem. Watermeloen heeft een hoog glucose en fructose gehalte en dat kan vermoeidheid verminderen en uitdroging tegen gaan.

 

  • Meloenen werken vochtafdrijvend, reinigen het spijsverteringskanaal en zijn goed tegen huidproblemen. Alle meloenen met oranje vruchtvlees zijn rijk aan bèta-caroteen, dat goed is voor het immuunsysteem en voor de ogen.

 

  • Sinaasappel bevat vitamine C en vezels welke de huid helpen te verbeteren. Het voorkomt ook melanine. De uniek smaak van sinaasappel scherpt de eetlust aan. regelmatig een sinaasappel consumeren geeft genoeg vitamine C voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De sinaasappel bevat veel vocht wat geweldig is voor het maken van sap. Sinaasappelsap wordt vaak gebruikt als remedie tegen verkoudheid en griep. Het is rijk aan foliumzuur, dat goed is voor hart en bloedvaten